Veelgestelde vragen


 

 
Er zijn verslagen van acupunctuurbehandelingen van mensen in coma, waarvan de darmen stevig reageren op acupunctuurbehandelingen; ook kennen we de effecten van behandelingen van heel kleine kinderen; tenslotte reageren ook dieren op acupunctuurbehandelingen.

 

Kortom, patiënten waarvan we zouden kunnen zeggen dat ze niet suggestief worden beïnvloed en die er misschien bang (kinderen) voor zijn ,maar er niet in geloven omdat ze het graag willen of zo.

 

De conclusie lijkt gerechtvaardigd om te zeggen dat acupunctuur effect heeft, of je er nu in gelooft of niet. Overigens heeft vertrouwen in de arts of therapeut en zijn of haar behandeling altijd een gunstig effect op het verloop van de behandeling


 
 
De naaldjes zijn heel dun en het inbrengen wordt in het algemeen nauwelijks gevoeld. Als ze op hun plaats zitten worden de naaldjes geactiveerd door er enkele keren aan te draaien. Het gevoel dat u daarbij kunt hebben varieert van een beetje een zwaar gevoel tot een licht “trekkend” gevoel. Soms ontstaat er klein “krampje” rond de naald of voelt u misschien een klein beetje een uitstralend gevoel en een klein elektrisch stroompje.

 

Al deze gevoelservaringen vallen onder de noemer “dé Qi” en betekenen dat de naald effect gaat hebben. Vrijwel alle patiënten die het voor het eerst voelen geven aan dat het enorm meevalt en dat ze er heel weinig last van hebben. Het antwoord kan dus zijn: nee, het doet vrijwel geen pijn


 
 
Uiteraard hangt dat sterk samen met de aard van de klacht waarmee u bij ons komt en hoe lang u er al last van heeft. In de praktijk blijkt dat we gemiddeld 6 behandelingen nodig hebben om te kunnen zeggen dat acupunctuur voor u werkt. Soms is dat genoeg en zal de ingezette verbetering vanzelf verder gaan. Maar soms gaan we daarna nog een paar keer verder behandelen om het effect verder te verbeteren of om het behaalde resultaat te consolideren. Gaat het om chronische aandoeningen, waarvan we in eerste instantie de pijn bestrijden, zoals bijvoorbeeld knieslijtage, dan volgt daarop een vorm van onderhoudstherapie, waarbij we proberen om de behandelfrequentie zo ver mogelijk terug te brengen, tot bijvoorbeeld 1 x per maand. 

 

In het begin van de behandeling komt u meestal de eerste twee weken twee keer per week en daarna nog twee weken een keer per week. Zoals gezegd bouwen we daarna af met steeds langere tussenpozen of tot gemiddeld een keer per vier tot zes weken voor onderhoudsbehasndelingen


 
 
De meeste Zorgverzekeraars vergoeden de acupunctuurbehandelingen geheel of gedeeltelijk in hun aanvullende verzekeringspakketten. De volgende Zorgverzekeraars hanteren een goede vergoedingsregeling met betrekking tot acupunctuurtherapie: Wij adviseren u om vooraf even met uw Zorgverzekeraar te bellen of om in uw voorwaarden een en ander na te kijken.

 

Klik hier voor een overzicht van zorgverzekeraars die acupunctuur vergoeden.


Onze acupuncturisten zijn NVA geregistreerd en voldoen daarmee aan de voorwaarden van de Zorgverzekeraars.


Het is de bedoeling dat u na de behandeling meteen afrekent. Bent u bij de heer Zandbergen in behandeling dan kunt u kiezen tussen contant of per pin. Bent u bij mevrouw de Heer in behandeling, dan kunt u contant afrekenen. U krijgt telkens de factuur uitgereikt, voldaan gestempeld en met handtekening. Deze kunt u dan gelijk opsturen naar uw Zorgverzekeraar, die dan het te vergoeden bedrag op uw bankrekening zal storten

 
 
Wij proberen in ons instituut de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Dat betekent in de praktijk dat u binnen een week aan de beurt bent en als het een acute klacht betreft zult u binnen 48 uur kunnen komen.
 
 
De heer Zandbergen heeft ruim 26 jaar ervaring als acupuncturist en 19 jaar als Chinese kruiden voorschrijver. Mevrouw de Heer  heeft al 6 jaar ervaring als acupuncturiste. Beiden hebben veel ervaring met het behandelen van een grote verscheidenheid aan klachten.
 
 
De acupuncturisten van het IAS NVA geregistreerd. Dat betekent dat binnen ons instituut uitsluitend gebruik wordt gemaakt van wegwerpnaalden voor eenmalig gebruik. Besmetting via de naaldjes is daarmee uitgesloten. Daarnaast onderschrijven wij binnen ons instituut de strenge hygiëneregels van de NVA met betrekking tot praktijkhygiëne, gebruik van alcohol en ontsmettende handreiniging.
 
 
Wij behandelen kinderen vanaf de geboorte en verder in alle leeftijdscategorieën. Verderop in de website kunt u meer gedetailleerde informatie lezen met betrekking tot de behandeling van kinderen.
 
 
Nee, wij zijn al jaren geleden afgestapt van het gebruiken van zogenaamde “ruwe kruiden” om thee van te trekken. In de praktijk bleek het dermate bewerkelijk en ook vaak gewoon vies van smaak voor de patiënt, dat de “innametrouw” na enkele dagen al begon af te nemen. We zijn overgestapt op andere bereidingsvormen. De laatste jaren betrekken we de kruidenformules van de Natuurapotheek in Pijnacker. Dat is een, van oorsprong reguliere, apotheek, die zich gedurende de laatste 20 jaar heeft gespecialiseerd in de bereiding van Chinese kruidenformules in de vorm van drankjes, pillen, capsules en korrel/granulaat. Deze smaken min of meer neutraal en de inname is vele malen gemakkelijker, terwijl de dosering veel preciezer is. Als u een Chinese kruidenformule van ons krijgt voorgeschreven, dan bestellen we die meteen en binnen 24 tot 48 uur zijn de pillen, poeders etc. binnen.
 
 
Er is bij ons in de straat en om de hoek vrijwel altijd vrije parkeerplaats. Ook hoeft u geen parkeerkaart te kopen. We hebben in de wachtkamer van ons instituut twee bezoekersparkeerkaarten liggen, die u gratis kunt gebruiken.
 
 
In principe zijn we geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur ’s ochtends tot 18.00 uur ’s avonds. In bijzondere gevallen en in overleg zijn we bereid om ook in de avonduren voor u open te zijn.
 
 
Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin 

Acupunctuur effectief bij:

Spier- en gewrichtklachten
sadasd
Spanning- en stressklachten
Erectie en prostaatproblemen
Gynaecologische klachten
Acupunctuur voor kinderen
Cosmetische acupunctuur
Stoppen met roken
Gezond afvallen
Test uzelf