Mobirise review

Chinese Geneeskunde (acupunctuur en kruidengeneeskunde) twee keer zo effectief als reguliere geneeskunde bij vrouwelijke onvruchtbaarheid
De Australische regering heeft een wetenschappelijke studie gefinancierd, die uitgevoerd is door Ries & Stuard van de Adelaide University. Het betreft een meta-analyse met betrekking tot de effectiviteit van de toepassing van Chinese Geneeskunde in de behandeling van vrouwelijke onvruchtbaarheid.

Aan de onderzochte studies deden 1000 vrouwen mee. De uitkomst was dat de kans om zwanger te worden na behandeling met Chinese geneeskunde gedurende vier maanden, 2 x zo groot was als wanneer er uitsluitend westers reguliere medicatie werd gebruikt.

De kans om zwanger te worden na vier maanden Chinese Geneeskunde nam met 60 % toe, waar de kans om zwanger te worden na behandeling met reguliere medicatie toenam met 32 %.

Andere studies, waarbij in totaal 600 vrouwen waren betrokken, vergeleken het effect van de toepassing van Chinese kruiden met het effect van medicatie en IVF.

Gebleken is dat de kans om zwanger te worden met behulp van Chinese Kruidengeneeskunde 50 % toenam, terwijl de kans om zwanger te worden middels IVF met 30 % toenam.

Aangetoond werd dat de voornaamste sleutel van het succes van de toepassing van de Chinese geneeskunde gelegen was in de individuele, en op maat gesneden therapie van de vrouwen. Met andere woorden, geen standaardprotocol, maar een individuele behandeling.

De wetenschappers schrijven: ”Onze meta-analyse suggereert dat Chinese Geneeskunde meer effectief is dan de standaard westers-reguliere hormonale therapie in de behandeling van vrouwelijke onvruchtbaarheid. De kans om zwanger te worden na een periode van 4 maanden Chinese Geneeskunde toepassing nam met 60 % toe, waar de westers-reguliere aanpak, in de vorm van 12 (!) maanden medicatie of IVF-pogingen, een toename te zien gaf van 30 % van de kans om zwanger te worden”.

Ook vragen de wetenschappers zich af in hoeverre en hoe snel de uitkomst van deze studie de machtige en krachtige medi-business zal provoceren om weer met een zogenaamde “expert” op de proppen te komen om onze bevinden weg te wuiven en te suggereren dat Chinese Geneeskunde onbewezen is of zelfs gevaarlijk kan zijn.

Wilt u meer weten ? Maak dan direct een afspraak via 0613344341.

Bert Zandbergen.

(Bron: Efficacy of Traditional Chinese herbal Medicine in the Management of Female Infertility: A Systematic review. K. Ried & K. Stuard. Complementary Therapies in Medicine Vol. 19 issue 6 Dec. 2011)

Terug naar Heet van de Naald.
Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede