free website builder app
Biomedische Acupunctuur IAS Bert Zandbergen Enschede

Biomedische Acupunctuur

In tegenstelling tot de Klassieke Acupunctuur maakt de Biomedische Acupunctuur gebruik van moderne wetenschappelijke verklaringsmodellen en inzichten met betrekking tot het zenuwstelsel, het hormoonstelsel, het immuunsysteem en de neuropsychologie.
De effecten van de Biomedische Acupunctuur kunnen dus wetenschappelijk verklaard worden.
We gebruiken daarbij desalniettemin de bekende (klassieke) acupunctuurnaald als instrument.
En bovendien gelden daarbij nog wel een tweetal kernwaarden van de klassieke acupunctuur:
- De holistische benadering van de individuele patiënt en
- De nadruk op de ondersteuning van het zelfgenezend vermogen.
Biomedische Acupunctuur combineert daarmee het beste van twee werelden.

Bert Zandbergen, van huis uit fysiotherapeut en psycholoog, met daarnaast ruim 30 jaar ervaring als acupuncturist heeft zich de laatste jaren grondig verdiept in de Biomedische Acupunctuur. Met name bij acute en chronische pijnklachten van het steun- en bewegingsapparaat (botten, gewrichten, spieren en pezen) boekt hij daarmee gunstige resultaten.

Hoe werkt Biomedische Acupunctuur?
Met de acupunctuurnaaldjes veroorzaken we kleine (prik-)wondjes op nauwkeurig bepaalde plaatsen op het lichaamsoppervlak. Daarmee prikkelen we het zenuw- en het hormonale stelsel en het immuunsysteem. Als reactie op de prikjes worden “herstelploegen” gemobiliseerd. Daarmee probeert het lichaam zijn normale, gezonde evenwichtssituatie, ook wel homeostase genaamd, te herstellen.
We spreken daarbij van neuromodulatie en neuro-hormonale effecten.

Ons lichaam en onze geest regelmatig uit evenwicht gebracht doordat de wereld in en om ons heen voortdurend en snel verandert en we worden continu uitgedaagd om dat evenwicht te herstellen.
Als het zenuwstelsel, het hormonale stelsel en het immuunsysteem goed werken, kunnen we ons adequaat aanpassen zonder er ziek van te worden en het gezonde evenwicht bewaren. Ons zelfhelende vermogen functioneert naar behoren en we voelen ons fit en vitaal.
Biomedische Acupunctuur prikkelt deze systemen en draagt op die manier bij aan het zelfhelende vermogen en daarmee aan herstel en behoud van een vitaal en gezond evenwicht.

Voor welke klachten?
Biomedische Acupunctuur is bewezen effectief bij de behandeling van chronische en acute pijnklachten. Meestal van het steun- en bewegingsapparaat (gewrichten, botten, spieren en pezen), maar ook van zenuwpijnen en zelfs uitstralende pijn afkomstig van organen.
Een greep uit klachten die effectief bestreden kunnen worden:
- Reumatische aandoeningen, Artrose klachten (“slijtage”) en Fibromyalgie
- Sportblessures
- Rugpijn en Nekpijn en nek/schouderpijnen/ Pijnlijke schouder
- Tennis ellenboog/golfers ellenboog/ Polsklachten
- Heupproblemen/ Knieklachten/ Enkelproblemen
- Pijnlijke verhardingen in spieren
- Diverse vormen van zenuwpijn

Wilt u weten of uw klacht zich leent voor een behandeling met Biomedische acupunctuur? Op de contactpagina is er een mogelijkheid om uw vraag per email in te sturen. We reageren snel.

Voor tarieven en wijze van betaling klik hier

Adres

Bert Zandbergen
Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede