develop your own website
Mobirise

Over IAS

Het IAS staat voor "Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement", heeft ruim 30 jaar ervaring en is gevestigd in Enschede. Binnen het instituut wordt een scala aan behandelingen aangeboden voor uiteenlopende klachten, problemen en aandoeningen en hanteert hierbij de integrale aanpak.
Het IAS is:
- Kleinschalig
- Laagdrempelig
- Patiëntvriendelijk
- Persoonlijk
- Dicht in de buurt
- Uniek in Twente wat betreft Biomedische Acupunctuur

Integrale aanpak
Deze aanpak is een combinatiebehandeling van Biomedische Acupunctuur en fysio- en/of manuele therapie. Daarbij zijn verschillende combinaties mogelijk:
Biomedische Acupunctuur als een vorm van Dry Needling, als voorbereidende techniek om zogenaamde myofasciale en neuromusculaire Triggerpunten, de zogenaamde “knopen”, uit spieren te verwijderen. Huiswerkoefeningen dienen vervolgens om te voorkomen dat de pijnklacht terugkomt.
Manuele Therapie om scheefstanden in de wervelkolom te behandelen, vooraf gegaan door Biomedische Acupunctuur om de links-rechtsverschillen in spierspanning op te heffen.
De Biomedische Acupunctuur combineert ook uitstekend met de technieken uit het zogenaamde Medical Taping Concept (MTC). Daarbij sluiten we een Biomedische Acupunctuurbehandeling af met een tape behandeling om een behaald spierspanningsevenwicht te handhaven.
De meeste onderdelen van deze integrale aanpak zijn inmiddels evidence based practice. Dat betekent dat er naast wetenschappelijk bewijs veel klinische ervaring mee is opgedaan en de patiënten er in het algemeen erg tevreden over zijn.

Het IAS heeft de verschillende specialisaties van deze integrale aanpak in huis en werkt binnen deze context nauw samen met de Osteopathie praktijk van Peter Overvoorde.

Openingstijden, bereikbaarheid, parkeren?
Raadpleeg de contactpagina.

Adres

Bert Zandbergen
Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede