how to create a web page

Hooikoortsseizoen is voor sommigen alweer begonnen!

Hoewel de laatste koude week anders doet vermoeden, heeft de relatief zachte periode daaraan voorafgaand tot gevolg dat bepaalde bomen en struiken alweer begonnen uit te lopen. Een aantal daarvan veroorzaken bij sommige mensen overgevoeligheidsreacties als bijvoorbeeld hooikoorts. De berk is daarvan een berucht voorbeeld.

Stuifmeelkorrels, in de volksmond pollen genoemd, van planten, bomen en grassen dartelen door de lucht. Ze dringen de slijmvliezen van neus en keel binnen. Onder normale omstandigheden worden deze “indringers” door ons afweersysteem herkend en uitgeschakeld met behulp van een stofje dat “histamine” heet. 

Als het afweersysteem een beetje te enthousiast en “in de war” is, dan komt er teveel van dat stofje vrij. Daardoor raken de slijmvliezen van neus en keel “overprikkeld”. Jeukende, branderige en tranende ogen, kriebel in neus en keel met veel en vaak niezen met een loopneus en soms een “dikke” keel kunnen dan het gevolg zijn. Als de reactie heftig is en langer duurt, geeft dat aanleiding tot vermoeidheid en een algeheel gevoel van non-welbevinden. 

Acupunctuur kan veel aan hooikoorts doen! 

Enkele zorgvuldig geplaatste naaldjes gecombineerd met een formule van Chinese kruiden in de vorm van tabletjes of capsules kunnen de symptomen aanzienlijk verlichten, zodat u de hooikoorts periode gemakkelijker doorstaat.

Mijn suggestie 

Met een aantal behandelingen acupunctuur, gecombineerd met een formule van Chinese kruiden in de vorm van tabletjes of capsules kunnen we de symptomen aanzienlijk verlichten en verbeteren.

Maar het is nog beter om met de acupunctuur te beginnen in de periode voorafgaande aan het begin van het hooikoortsseizoen. We behandelen u dan één keer per week gedurende 6 weken en richten in die periode de behandeling op de werking van het afweersysteem, zodat dat niet zo heftig gaat reageren. De acupunctuurbehandelingen worden ook hierbij weer aangevuld met Chinese kruiden. 

Eigenlijk is het een vorm van preventie. Het resultaat is dat de hooikoorts symptomen aanzienlijk minder heftig zullen optreden, wanneer er contact wordt gemaakt met stofjes in de lucht die de hooikoortsklachten veroorzaken.  

Meestal volstaan dan tijdens het hooikoortsseizoen een paar tabletjes op dagen waarop het weerbericht “code rood” voor de hooikoortspatiënten aangeeft. 

In de loop van de afgelopen jaren hebben we op binnen onze praktijk, een groot aantal hooikoortspatiënten op die manier succesvol behandeld.

Een aantal van hen wacht de ellende niet af en komt elk voorjaar even langs voor de zes preventieve behandelingen voorafgaande aan hun eigen individuele gevoelige hooikoortsperiode. 

Ons advies is dan ook: wacht niet totdat de klachten beginnen, maar kom ongeveer zes weken eerder voor de preventieve behandeling met acupunctuur en kruiden! Zodat we ook u een mooie en warme zomer kunnen toewensen! 

Neem gerust contact met ons op!

Bert Zandbergen

Terug naar Heet van de Naald.

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede