free html templates
Cosmetische Acupunctuur IAS Bert Zandbergen Enschede

Cosmetische Acupunctuur voor Gezichtsverjonging

Hoe zie ik eruit?
Op het eerste gezicht een simpele vraag, maar met een diepere betekenis. Op welke manier komt wat in ons leeft, wat we voelen en denken, naar buiten toe? Eigenlijk vragen we: "Hoe komen we over?". Met deze vraag toetsen we het beeld dat we van onszelf hebben, ons zelfbeeld, door te vragen welk beeld onze partner, vriend/vriendin van ons heeft.

We worden gemiddeld ouder en we willen er "goed" uit blijven zien. We besteden dan ook veel tijd en aandacht aan ons uiterlijk. Schoonheidsbehandelingen en cosmetische ingrepen hebben vooral oppervlakkige en uitwendige effecten. Als we niet ook aan de binnenkant gaan werken, is het resultaat zeker niet optimaal en langdurig.

Waardoor veroudert onze huid?
Naarmate we ouder worden gaat ons gezicht de sporen vertonen van onze leefstijl en onze persoonlijke ervaringen. We spreken niet voor niets van een “doorleefd" gezicht. Denk aan de lachrimpels, de denkrimpels, de zuurpruim met een zuinig samengeknepen mondje en het norse gezicht van de eeuwig ontevreden man. Maar we willen niet op een te jonge leeftijd al een getekend en doorgroefd gelaat hebben.

Het probleem is echter dat we voortdurend blootstaan aan de stress van de moderne, jachtige en prestatiegerichte samenleving. Ontspanning, rust en stilte zijn moeilijk te vinden. Chronische stress ondermijnt onze afweerkracht en daarmee een vroegtijdige veroudering. Bovendien laat stress zich van ons gezicht "aflezen". Vlak ook de invloed van schadelijke stoffen uit het milieu en de vele zonovergoten vakanties niet uit.

Acupunctuur voor gezichtsverjonging (GVA)
GVA gaat niet louter om een lokale behandeling van rimpels, maar om een totaal behandeling. Lichaamsacupunctuur en gezichtsacupunctuur, kruidentherapie, voeding- en leefregels gaan hand in hand. Ook willen we duidelijk stellen dat het effect niet, zoals bij een chirurgische ingreep, binnen enkele weken volledig tot stand komt.

Uiterlijke schoonheid is gebaseerd op innerlijk evenwicht!
Met andere woorden: ons gezicht weerspiegelt onze interne gezondheid, onze mate van balans en harmonie. Vitaliteit en psychisch evenwicht geven een goed gevoel en dat stralen we uit. Daarmee wordt meteen duidelijk waarom de gezichtshuid en uiterlijke problemen zoals bijvoorbeeld wallen en rimpels, binnen de acupunctuur, in eerste instantie behandeld worden door het interne evenwicht te herstellen.

Oude wijsheden in een nieuw jasje?
In het oude China was uiterlijke schoonheid een bewijs van innerlijk evenwicht en een wijze manier van in het leven staan. Ook bestonden er diverse schoonheidsbehandelingen. Geprikkeld door de aandacht voor uiterlijke schoonheid in onze tijd hebben diverse studiegroepen de oude, klassieke technieken nieuw leven ingeblazen. Het resultaat is een schoonheidsbehandeling waarvan de effectiviteit is vastgesteld en die voldoet aan de moderne eisen en verwachtingen.

Hoe ziet een gezichtsverjongingkuur door acupunctuur eruit?
De eerste behandeling begint met een uitgebreide intake. Daarbij brengen we uw algemene conditie en eventuele "probleemgebieden" in kaart. Aansluitend beginnen we meteen met de eerste behandeling. We reinigen uw gezicht en brengen een beschermend laagje aan.

Allereerst worden er een paar kleine naaldjes op uw oor geplaatst. Ook kiezen we enkele acupunctuurpunten op uw benen en armen. Daarna beginnen we met de behandeling aan het hoofd. Een paar kleine naaldjes worden oppervlakkig in uw hoofdhuid geplaatst, en een aantal hele kleine, dunne naaldjes oppervlakkig in de huid van uw gezicht. Daarbij ligt de nadruk op de probleemgebieden. De behandeling van eventuele rimpels vindt plaats door in het diepste deel van een rimpel een aantal uiterst kleine naaldjes als een ketting achter elkaar te plaatsen. Minuscule wondjes werken collageenvorming in de hand, waardoor de rimpels minder diep worden.

Vanaf dat moment blijft u heel ontspannen liggen, eventueel met een klein muziekje op de achtergrond. De meeste cliënten ervaren dit deel van de behandeling als bijzonder rustgevend en ontspannend. Na ongeveer 20 minuten gaan de naaldjes er pijnloos uit.

De nabehandeling bestaat uit een korte gezichtsmassage met lavendelolie. Tijdens de vervolgbehandelingen nemen we uw leefstijl en voedingsgewoontes onder de loep. Eventuele voedingsadviezen worden ondersteund met Chinese kruiden en advies voor bepaalde vitaminepreparaten.

Uiteraard stellen we ons niet op de stoel van de schoonheidsspecialist en huidtherapeut. Gezichtsverzorgende schoonheidsproducten vallen buiten de scope van onze behandelingen.

Hoe vaak moet ik komen en wat zijn de kosten?
De eerste drie weken komt u twee keer per week. Na deze eerste zes behandelingen treedt het eerste behandeleffect op. Daarna bouwen we af naar een frequentie van één keer per week, gedurende zes weken, om het begin effect te versterken. Daarna volgt de onderhoudsbehandeling van één keer per vier tot zes weken, om ’t effect vast te houden.

Bent u geïnteresseerd hoe acupunctuur u op er jonger uit kan laten zien? Neem dan contact op en we maken een afspraak om alle mogelijkheden door te spreken.

Voor de tarieven en betalingen klik hier.

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede