simple website maker
Acupunctuur Gezond afvallen IAS Bert Zandbergen Enschede

Gezond en verantwoord afvallen

Uit veel onderzoek blijkt dat acupunctuur een goede ondersteuning kan zijn bij het afvallen. Dat gebeurt door het plaatsen van enkele kleine naaldjes in uw oor, die met een pleistertje op hun plaats worden gehouden. Deze oornaaldjes blijven een week zitten en u zult ze een paar keer per dag thuis moeten “activeren”’ door ze kort te masseren.

Daarnaast passen we de zogenaamde lichaamsacupunctuur toe. Op verschillende plaatsen op uw lichaam worden gedurende de behandeling naaldjes gezet. Daarmee proberen we uw stofwisseling te beïnvloeden.

Met uitsluitend een paar naaldjes zal het afvallen niet lukken. Uiteraard zullen we ook uw eetgewoonten onder de loep moeten nemen. Een dieet is daarbij vaak een goed begin. Misschien hebt u al ervaringen met een bepaald dieet of bezoekt u een diëtist. Is dat niet het geval, dan krijgt u tijdens de behandelingen dieetadviezen.

Uiteraard helpt lichaamsbeweging om het afvalproces te ondersteunen.
Daarnaast spelen emoties en zogenaamde overtuigingen, oftewel ingesleten gedachtenpatronen een belangrijke rol.

Dergelijke overtuigingen kunnen er de oorzaak van zijn dat we spanningen en stress ervaren. In zekere zin gaan we voelen wat we denken. Deze onprettige gevoelens worden dan door middel van een gevulde maag, een voldaan gevoel, “weg gegeten”. We zullen proberen om, daar waar nodig, deze niet-adequate overtuigingen ter discussie te stellen en ze te vervangen door meer functionele en realistische denkbeelden.

Tijdens de eerste behandeling stellen we uw algemene gezondheidstoestand vast aan de hand van een uitgebreide vraagstelling, het voelen van de pols en het bekijken van de tong. Daarna worden de lichaamsacupunctuur naaldjes geplaatst, samen met de verblijfsnaaldjes. Indien nodig krijgt u uw dieetadvies tijdens de eerste behandeling.

De totale behandeling duurt ongeveer een uur. Daarna volgen er nog enkele wekelijkse behandelingen. Daarbij worden oornaaldjes die los hebben gelaten vervangen en krijgt u telkens lichaamsacupunctuur. Eventuele problemen met het voedingsvoorschrift worden besproken. De tijd tussen de behandelingen wordt steeds langer.
De behandeling stopt als u uw streefgewicht hebt bereikt.

Direct een afspraak maken en samen werken aan een gezonde levensstijl?
Neem dan contact op en we maken binnen 24 uur een afspraak

Voor tarieven en betaalwijze klik hier.

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede