free html web templates
Acupunctuur Luchtwegaandoeningen IAS Bert Zandbergen Enschede

Luchtwegaandoeningen

De luchtwegaandoeningen die we binnen onze praktijk regelmatig zien en met succes behandelen zijn:
• COPD-klachten, zoals chronische bronchitis en astma
• Allergische klachten met effect op ogen, neus en keel
• Hardnekkige hoest en vastzittend slijm

Al deze aandoeningen lenen zich bij uitstek voor een gecombineerde aanpak met acupunctuur en Chinese kruiden. In de praktijk zien we niet alleen de klachten verminderen, maar ook regelmatig dat eventueel medicijngebruik afneemt.

Chronische bronchitis en astma
Uiteraard kunnen we deze klachten niet geheel genezen met behulp van acupunctuur en Chinese kruiden. Maar de klachten die ermee gepaard gaan kunnen zeker minder worden in termen van intensiteit en frequentie van aanvallen. Hierdoor ervaart u een aanzienlijke verbetering van levenskwaliteit. Als de klachten verbeterd zijn bouwen we de behandelfrequentie van de acupunctuur af naar één keer per maand als een vorm van onderhoudstherapie.

Allergische klachten
Bij deze klachten met effect op ogen, neus en keel gaat het vaak om vormen van hooikoorts. Het sterkste effect bereiken we als de hooikoortspatiënt zes weken voorafgaande aan het begin van zijn of haar hooikoorts seizoen een kuur van zes wekelijkse acupunctuurbehandelingen ondergaat in combinatie met een bepaalde kruidenformule. Uit ervaring weten we dat daardoor de klachten in het hooikoortsseizoen aanzienlijk minder zullen zijn.

Na zes behandelingen krijgt de patiënt een potje kruiden mee voor dagen waarvoor voor de hooikoortspatiënt code rood geldt. De dag daarvoor en op de risico dag neemt hij/zij dan de pillen in en er treden vrijwel geen klachten op. Op die manier komt de gemiddelde hooikoortspatiënt relatief goed en vrijwel zonder klachten door de hooikoortsperiode heen.

Hoewel de preventieve kuur van zes weken het beste effect geeft, is het ook zeker nuttig om acupunctuur tijdens het hoogseizoen te ondergaan. De klachten zullen zeker aanzienlijk afnemen.

Hardnekkige hoest en vastzittend slijm
Dit zijn meer (sub-) acute situaties. Slijmoplossende en slijm verdrijvende therapie bestaat uit een specifieke kruidenformule, ondersteund door acupunctuur. Hetzelfde geldt voor de hardnekkige, vastzittende hoest. Mogelijk kunt u hiermee het gebruik van reguliere medicatie verminderen of zelfs voorkomen.

Bent u geïnteresseerd hoe acupunctuur u relatief snel weer op de been brengt? Neem dan contact op en we maken binnen 24 uur een afspraak met u.

Voor tarieven en betaalwijze klik hier.

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede