how to make a website
Acupunctuur Spier en Gewrichtsklachten IAS Bert Zandbergen Enschede

Spier- en Gewrichtsklachten

Binnen onze praktijk behandelen we drie groepen spier- en gewrichtsklachten:
• Artrose (gewrichtsslijtage), Artritis (gewrichtsontsteking) en Reuma.
• Klachten die samenhangen met een neurologische aandoening (bijvoorbeeld zenuwpijn bij hernia en aangezichtspijn en/of aangezichtsverlamming).
• Pijn ten gevolge van (sport-) blessures.

Bert Zandbergen is van oorsprong ook fysiotherapeut. Dat stelt hem in staat een goede diagnose te stellen en een effectieve behandeling van spier- en gewrichtsklachten uit te voeren. Bovendien is hij opgeleid in Dry Needling. Een specifieke naaldtherapie waarmee spier- en peesklachten met uitstraling effectief kunnen worden behandeld.

Acupunctuur bij artrose, artritis en reuma
Acupunctuur, vaak ondersteund met Chinese kruiden, werkt goed om de pijnklachten bij gewrichtsslijtage, gewrichtsontsteking en reuma aanzienlijk te verminderen en de functie te verbeteren. De pijn neemt af en de roodheid en zwelling van gewrichten, de ontsteking, wordt minder. We zien nogal eens dat de pijnmedicatie aanzienlijk kan worden verminderd en soms zelfs helemaal kan worden afgebouwd. Groot voordeel is dat de acupunctuurbehandeling geen bijwerkingen veroorzaakt. Natuurlijk kan acupunctuur versleten gewrichten niet nieuw maken. Maar pijn en stramheid kunnen zeker aanzienlijk worden verbeterd.

Gewrichten, spieren en pezen hebben in eerste instantie een bewegingsfunctie. Daarom is het belangrijk om naast de behandeling een (milde) vorm van bewegen te beoefenen. Tai Chi, een milde vorm van gymnastiek, bestaande uit rustige bewegingen, die een onderdeel is van de zogenaamde Chinese Geneeskunde, leent zich daar uitstekend voor. Het verbetert het evenwicht, evenals de spierkracht en beweeglijkheid van gewrichten. Wij werken samen met Chi Choice in Enschede.

Acupunctuur bij neurologische klachten
Neurologische aandoeningen betreffen het zenuwstelsel. Denk aan zenuwpijnen (pijn met specifieke uitstraling, zoals “ischiaspijn” of aangezichtspijn), krachtsverlies, gevoelsstoornissen (doofheid en/of tintelingen en prikkelingen) en zogenaamde uitvalsverschijnselen. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook de rug- en nekhernia met uitstralende pijn. Maar ook krachtsverlies zoals bij een aangezichtsverlamming, of verlies van reuk.

Acupunctuur kan een bijdrage leveren aan herstel of verbetering van levenskwaliteit. In de praktijk wordt bij deze neurologische klachten naast de gewone lichaamsacupunctuur vaak de zogenaamde "schedelacupunctuur " toegepast. Kleine naaldjes worden onder de huid van de schedel ingebracht op plaatsen die corresponderen met de plaats in het lichaam waar de klacht zit. De schedelacupunctuur geeft met name bij pijnklachten en uitvalsverschijnselen (krachtsverlies en verlammingen) het beste resultaat.

Natuurlijk is het effect van de acupunctuur afhankelijk van de duur van de aandoening en de uitgebreidheid ervan. Het beste resultaat valt te verwachten wanneer de patiënt in een vroeg stadium in behandeling komt. Bovendien is het realistisch, in geval van krachtsverlies en verlammingsverschijnselen, rekening te houden met een relatief groot aantal behandelingen.

Acupunctuur bij sportblessures
Op het gebied van spierklachten of sportblessures kan de acupunctuur de omstandigheden en voorwaarden voor het natuurlijke herstel optimaliseren. Denk daarbij aan:
• Verbetering van de doorbloeding.
• Vermindering van de afweerspanning in de spieren in het getroffen gebied.
• Pijndemping, met als doel dat u sneller in staat bent om voorzichtig weer te gaan bewegen, wat goed is voor de coördinatie van de spieren rondom het getroffen gewricht en de afvoer van eventuele vochtophopingen.

Daarbij is Bert Zandbergen van huis uit ook fysiotherapeut is en kan de acupunctuur gecombineerd worden met een ontspannende massage, ondersteunende tapeverbanden en oefentherapie met gerichte adviezen in betrekking tot het hervatten en opbouwen van de sportactiviteit.

Kortom, middels de behandeling is de herstelduur van een sportblessure zo kort mogelijk. Wilt u meer informatie hoe u snel weer herstelt van uw (sport)blessure?
Schroom dan niet om contact op te nemen.

Voor tarieven en betaalwijze klik hier.

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede