Mobirise
Acupunctuur Stoppen met Roken IAS Bert Zandbergen Enschede

Stoppen met roken
Een onmogelijke opgave?

Nee, met hulp van acupunctuur niet. Rookverslaving omvat, net als de meeste verslavingen, twee aspecten:
• De lichamelijke verslaving aan de stof nicotine en de vele andere (schadelijke en verslavende) stoffen die in een sigaret verwerkt zijn, de stofverslaving
• De gewoonte om onder bepaalde omstandigheden een sigaret op te steken. Dit zou rituele verslaving of ook wel rookgedrag genoemd kunnen worden.

De rituele verslaving hangt in veel gevallen samen met bepaalde ingesleten handelingen, met andere woorden de gewoontes, opvattingen of gedachten patronen, waarvan we ons vaak helemaal niet bewust zijn. Dergelijke gedachten patronen worden ook wel overtuigingen genoemd.

Dergelijke overtuigingen bepalen sterk hoe iemand tegen situaties aankijkt, dus ook tegen situaties waarbij de neiging bestaat om te roken. Bijvoorbeeld: u staat op het punt om een moeilijk telefoongesprek te gaan voeren. Tien tegen één dat u vooraf een sigaret opsteekt. Alsof die sigaret dat telefoongesprek gemakkelijker maakt!

Stoppen met roken betekent dus weliswaar dat u in de eerste plaats de lichamelijke afkickverschijnselen de baas moet zien te worden, maar tegelijkertijd zit er niets anders op dan ook uw rookgedrag, met de daarbij behorende overtuiging, kritisch onder de loep te nemen.

Acupunctuur of laserpulsjes op uw oor of lichaam (de behandelingen die we binnen onze praktijk aanbieden) helpen om de lichamelijke afkickverschijnselen, die bij het stoppen met roken kunnen optreden, te verminderen. Natuurlijk is dat erg belangrijk. De lastige ontwenningsverschijnselen zijn namelijk de beste smoesjes om weer met het roken te beginnen.

In de praktijk blijkt dat de combinatie van lichaamsacupunctuur met oor-acupunctuur en een goed gesprek gericht op gedragsverandering effectiever werkt dan alleen acupunctuur of andere op zichzelf staande behandelingen om te stoppen met roken.

Binnen het acupunctuurinstituut van de Bert Zandbergen (behalve NVA -geregistreerd acupuncturist tevens psycholoog) is deze aanpak mogelijk.

Wilt u NU stoppen met roken? Neem dan direct contact op en we maken binnen 24 uur een afspraak met u.

Voor tarieven en betaalwijze klik hier.

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede