web builder
Acupunctuur Stress en Onrust IAS Bert Zandbergen Enschede

Stress- en Spanningsklachten

De ontwikkelingen op veel terreinen gaat erg snel. Wat vandaag de norm is, is morgen achterhaald. Van de moderne mens wordt een groot aanpassingsvermogen geëist en dat geeft nogal wat stress.

Chronische stress is de oorzaak van veel vormen van zogenaamde welvaartsziekten, zoals bijvoorbeeld obesitas, suikerziekte, hart- en vaataandoeningen en het wordt zelfs in verband gebracht met verschillende vormen van kanker. Een belangrijke reden is dat chronische stress ons weerstandsvermogen ondermijnt. Mentaal-emotioneel speelt chronische stress ook een voorname rol.

Acupunctuur, vaak in combinatie met Chinese kruidentherapie, kan u helpen beter met de stress om te gaan. De meest voorkomende stress gerelateerde klachten die we in onze praktijk zien zijn overspanning, burn-out, milde vormen van depressie, hyperventilatie, angst- en piekerstoornissen.

Acupunctuur bij stress, overspanning en burnout
De behandeling van stress en spanningsklachten bestaat uit acupunctuur, eventueel aangevuld met Chinese kruidentherapie en ontspanningstechnieken. Counseling in de vorm van gesprekstherapie maakt in een aantal gevallen deel uit van de therapie. Bert Zandbergen is naast acupuncturist ook afgestudeerd psycholoog. Het is immers belangrijk te achterhalen waar de stress en spanningsklachten vandaan komen en te zoeken naar manieren om daar mee om te gaan. Er zijn ongeveer acht tot tien behandelingen nodig zijn om resultaat te boeken.

Acupunctuur bij milde depressie
Vooropgesteld dat u een relatief milde vorm van depressie ervaart, kan acupunctuur in combinatie met Chinese kruiden een positief effect hebben of deels een reguliere behandeling op termijn vervangen. Als tijdens de eerste zitting blijkt dat u aan een meer ernstige vorm van depressie lijdt, dan wijzen we u terug naar de huisarts voor behandeling bij een psycholoog of psychiater.

Acupunctuur en angst- en paniekstoornissen
De toepassing van Acupunctuur in combinatie met Chinese kruiden kent goede behandelmogelijkheden bij de diverse vormen van angst- en paniekstoornissen.
Van het onderscheid tussen lichaam en geest zoals wij dat kennen binnen de reguliere geneeskunde, is binnen de Chinese Geneeskunde geen sprake.

Binnen de acupunctuur kijken we welke organen in verband staan met de angststoornissen, wat niet in evenwicht is. De acupunctuurbehandeling en het doel van de kruidenformule is dan het behandelen van deze orgaansystemen. Uiteraard worden de behandelingen in de meeste gevallen gecombineerd met ontspanningstherapie en/of een vorm van counseling om de oorzaak van de angst en de paniek te achterhalen. Zoals hierboven al verteld is Bert Zandbergen ook afgestudeerd psycholoog. Voor deze klachten hebben we minstens 8 tot 10 behandelingen nodig om een gunstige verbetering te bewerkstelligen.

Bent u geïnteresseerd hoe acupunctuur u relatief snel weer op de been brengt? Neem dan contact op en we maken binnen 24 uur een afspraak met u.

Voor tarieven en betaalwijze klik hier.

Adres

Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Bert Zandbergen
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede