best web site builder
Klassieke Acupunctuur IAS Bert Zandbergen Enschede

Klassieke Acupunctuur

Klassieke Acupunctuur gaat ervan uit dat er binnen ons lichaam een netwerk van energiebanen (meridianen) werkzaam is, waarlangs energie en bloed circuleren. Daarmee wordt het lichaam tot in alle uithoeken van energie en bloed voorzien. Als de energiebanen vrij doorgankelijk zijn en energie en bloed vrij kunnen stromen, blijven we gezond en vitaal. Vertraging of stagnatie van de onbelemmerde circulatie van energie en bloed kan aanleiding geven tot allerlei mogelijke klachten.
De acupuncturist plaatst dan enkele dunne naaldjes (0.2 mm) op zorgvuldig gekozen plaatsen in de huid. Daardoor komen bloed en energie weer in beweging en de klachten kunnen verdwijnen.
De theorie van de energiebanen is een onderdeel van een eeuwen oude Chinese theorie, wetenschappelijk nog onvoldoende bewezen, maar desalniettemin zeer werkzaam in de praktijk. Vandaar de term “Klassieke Acupunctuur”. Soms worden de geplaatste naaldjes extra verwarmd met een speciale lamp of extra gestimuleerd door zachte elektrische stroompjes om de energie nog beter te laten circuleren.

Tegelijkertijd met de klassieke acupunctuur wordt vaak een combinatie van Chinese Kruiden voorgeschreven in moderne toedieningsvormen (pillen, tabletten, capsules, poeders en drankjes) en krijgt de patiënt in veel gevallen een voedingsadvies mee. De kruidenvoorschriften en het voedingsadvies dienen hetzelfde doel als de acupunctuur, namelijk het op gang brengen en houden van de vrije energie circulatie.
De wereldgezondheidsorganisatie heeft een lijst met klachten gepubliceerd waarvoor acupunctuur een geschikte therapie is (WHO indicatielijst). Staat uw klacht niet op deze lijst, neem dan contact met ons op leg uw klacht voor. Samen bespreken we dan wat de mogelijkheden zijn

Voor tarieven en wijze van betaling klik hier

Acupunctuur voor Spieren en Gewrichten Bert Zandbergen Enschede

Spieren en gewrichten

Acupunctuur voor Stress en Onrust IAS Bert Zandbergen Enschede

Stress en onrust

Acupunctuur voor Stoppen met Roken IAS Bert Zandbergen Enschede

Stoppen met roken

Acupunctuur voor Erectie en Prostaatklachten IAS Bert Zandbergen Enschede

Erectie en prostaat

Cosmetische acupunctuur voor Gezichtsverjoning IAS Bert Zandbergen Enschede

Cosmetisch / Gezichtsverjonging

Acupunctuur voor luchtwegaandoeningen IAS Bert Zandbergen Enschede

Luchtwegaandoeningen

Acupunctuur voor Gynaecologische klachten IAS Bert Zandbergen

Gynaecologische klachten

Acupunctuur voor Gezond Afvallen IAS Bert Zandbergen Enschede

Gezond afvallen

Adres

Bert Zandbergen
Instituut voor Acupunctuur en Stressmanagement
Oliemolensingel 204                   
7511 BE Enschede